2 000 euroa on iso raha, etenkin, kun on kyse lainasta. Jos rahan tarve on suuri, ja esimerkiksi vuokra tai muut laskut ovat maksamatta, tulee 2 000 euroa käytettyä hyvinkin nopeasti. Moni nostaakin sen tilanteeseen, jossa sekä tili että jääkaappi ovat tyhjillään. Mutta millaisiin tilanteisiin vippi oikeasti sopii, ja kenelle sitä voi suositella?
Eri palveluntarjoajia on valtavasti, ja jokaisella pikalainan myöntäjällä on omat ehtonsa. Jokainen vippifirma tarkistaa asiakkaidensa henkilö- ja maksutiedot ja kartoittaa näin maksukyvylliset maksukyvyttömien joukosta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, sinut on katsottu maksukykyiseksi, ja yleensä tämä riittää kertomaan, kenelle vippi sopii ja kenelle ei. Jos tiedät voivasi maksaa vipin nopeasti takaisin, olet oikeilla jäljillä.
Yksi tapa selvittää, onko lainan nostaminen kannattavaa, on muistiinpanovälineiden esille ottaminen ja omien motiiviensa pohtiminen. Ensimmäisen sivun voi omistaa vaikka kokonaan omalle rahatilanteelleen. Ylös voi kirjoittaa omat kokonaistulot, ja tilannetta voi lähteä selvittämään jakamalla tulot pakollisille menoille. Yhden osion voi omistaa asumiskuluihin, yhden kuukausittaisille laskuille ja yhden kerran vuodessa veloitettaville.
Kun menot kirjoittaa ylös, moni löytää niistä pieniä aukkoja. Rahaa saattaa olla kulunut tavallista enemmän lähinnä siksi, että pakollisten menojen lisänä on ollut paljon viihtyvyyteen liittyviä kuluja. Tällöin on tärkeää pohtia, onko omassa rahankäytössä parannettavaa, ja olisiko 2 000 euron lasku maksettavissa esimerkiksi vanhemmilta lainattavilla rahoilla, joihin ei sisälly samanlaisia korkoja kuin pikavippeihin.
Kun kodinkone hajoaa yllättäen, moni nostaa lainan. Esimerkiksi pakastimen hajoaminen voi olla hyvinkin kallis tilanne; pilalle menneiden ruokien lisäksi on myös hoidettava mahdolliset vesivahingot ja toki myös itse pakastimen uusiminen. Harvalla on juuri sillä hetkellään taskussaan useita satoja euroja, ja siksi moni turvautuukin lainain. 2 000 euron vipillä saa samalla maksettua muitakin laskuja.
Myös hetki sitten mainittu vesivahinko voi olla hyvä syy lainan nostamiseen. Moni on joutunut elämänsä aikana tilanteeseen, jossa esimerkiksi lomalta kotiin palattaessa lattiat lainehtivatkin vedestä patterin tai jonkin kodinkoneen hajottua. Vesivahingon hoitaminen vaatii tuntipalkatun putkimiehen läsnäolon ja toki myös muita remonttimiehiä, jotka huolehtivat siitä, että vesi ei tuhoa esimerkiksi lattiaa tai seiniä kosteusvaurioilla.
Moni nostaa 2 000 euron vipin puhtaasti itsensä hemmotteluun. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin ehdottoman tärkeää varmistaa, että rahat pystyy maksamaan takaisin mahdollisimman pian. Mitä suurempi nostettava laina nimittäin on, sitä suuremmat myös korot ja muut kulut ovat. Suurin osa palveluntarjoajista veloittaa nostoista prosentuaalisia nostokuluja; esimerkiksi 15 % kulut 2 000 euron lainasta on 300 euroa.
2 000 eurolla voi ostaa esimerkiksi lento- tai junaliput kauan haaveiltuun kohteeseen. Lippujen hinnat jojoilevat usein pienien ja suurien lukujen välillä, ja on hyvin yleistä, että juuri silloin, kun hinnat ovat itselle sopivat, tilillä on rahaa vain muutamia kymppejä. Tällöin 2 000 euron vippi voi olla paikoillaan, kunhan palkkapäivä on lähellä ja maksuaikaa saa riittävästi.
Palkka on tullut joulukuun alussa, ja kun loppukuusta tili on tyhjillään, kauan haaveissa ollut televisio onkin yhtäkkiä alennuksessa. Kuulostaako tutulta? Tilanne on monille tuttu. Yleensä tällaisessa tapauksessa palkka tulee tilille muutaman päivän päästä, ja siksi moni nostaakin vipin ja ostaa television siltä seisomalta. Kun palkkapäivä on tiedossa, laina maksetaan takaisin pienillä koroilla.
Lainaa ei kannata koskaan nostaa hetken mielijohteesta. Kyseessä on laina, joka kasvaa korkoa yleensä paljon nopeammin kuin pankkien, kuten OP:n tai Nordean, myöntämät lainat. Laina sopii moniin erilaisiin tilanteisiin, eikä ole olemassa vain yhtä nostoon pätevää syytä. On sen sijaan tärkeää, että itse asiakas on maksukykyinen ja osaa budjetoida rahansa oikein.
©Copyright 2022
https://www.holda.fi